COMUNICAT DE PRESĂ 26 iunie 2019 privind vizita oficială a Excelenţei Sale domnul Daulet Batrashev, Ambasador al Republicii Kazahstan în România.

COMUNICAT DE PRESĂ

26 iunie 2019

privind vizita oficială a Excelenţei Sale domnul Daulet Batrashev, Ambasador al Republicii Kazahstan în România.

 

În data de 25 iunie 2019, ora 14:00, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor a avut loc o întrevedere între domnul Ion Iulius Delorean, Subprefectul judeţului Bihor și domnul Daulet Batrashev, Ambasador al Republicii Kazahstan în România, însoțit de domnul Ștefan Gadola, Consul Onorific al Republicii Kazahstan, Cluj Napoca.     

Delegaţia română a avut în componența sa pe domnul Ion Iulius Delorean – Subprefectul judeţului Bihor, pe domnul Răzvan Puia, Director Cancelaria Prefectului și pe doamna Daniela Călinescu, Consilier Afaceri Europene.

Excelența Sa a vizitat pentru prima dată județul Bihor, fiind totodată primul ambasador kazah în România, iar discuțiile s-au purtat în principal pe domeniile comune de interes ale celor două state. În acest sens, Excelența Sa, domnul Daulet Batrashev a subliniat prioritățile Kazahstanului, priorități care se regăsesc și în cazul României, și anume agricultura, transport, turism și sectorul IT.

În cadrul discuțiilor s-au avut în vedere faptul că, în prezent, nu mai puțin de 22.000 de români locuiesc în Republica Kazahstan și că, în cadrul Universității de stat din Karaganda se regăsește Facultatea de limbă și literatură română.

Întrevederea a avut scopul de a susține și întări relațiile de colaborare și prietenie și a oferit cadrul necesar discutării unor teme legate de colaborarea celor două state în domeniul agriculturii, turismului dar și a proiectelor de business, sens în care în luna septembrie a acestui an, se are în vedere formarea unei delegații cu oamenii de afaceri bihoreni în Kazahstan.

Cu deosebită consideraţie,

Cancelaria Prefectului judeţului Bihor

Oradea, 26 iunie 2019