Ceremonia militară organizată cu prilejul sărbătoririi ZILEI UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE

Prefectul jud. Bihor, dl. Ioan Mihaiu, a participat miercuri, 24 ianuarie 2018, la ceremonia militară organizată cu prilejul sărbătoririi ZILEI UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE, la Statuia voievodului Mihai Viteazul din Piața Unirii.

“Iată-ne azi, în anul Centenarului, la 100 ani de la Marea Unire, sărbătorind cu totii, aici în Piața Unirii, ziua de 24 ianuarie, pagina de istorie care marchează primul pas spre România.

Vă îndemn pe toți, cu mic cu mare, pe toți cei cu inima română, să ne concentrăm asupra lucrurilor care ne unesc și nu asupra a ce ne dezbină, să căutăm în fiecare dintre noi un partener și nu un adversar, să recâștigăm acel mod curat de a ne raporta unii la alții. Ca și oameni, avem drumuri diferite, dar ca români, avem un scop comun pentru ca poporul român să fie conturat de virtuți naționale, fără să renunțăm să solidarizăm cu alți europeni.

România suntem fiecare dintre noi, iar faptele noastre, oglindite în destinul acestei țări, pe plan intern și extern, sunt România. Este datoria noastră să consolidăm ceea ce am moștenit, să readucem țării noastre curajul și respectul de altă dată. Dacă acum un secol și jumătate, strămoșii noștri au simțit și s au manifestat ca parte a unui singur grup, demonstrând importanța și efectele solidarității, același lucru trebuie să îl facem și noi astăzi.

La mulți ani România, la mulți ani românilor de pretutindeni!

Dumnezeu să binecuvînteze și să ocrotească România și poporul român!”

Ioan Mihaiu – Prefectul jud. Bihor