Comunicat de presă 03.12.2020 – privind instruirea online a președinților și locțiitorilor secțiilor de votare

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Biroul Electoral de Circumscripție (BEJ) nr.5 Bihor a efectuat ieri, 2 decembrie, instructajul președinților și locțiitorilor celor 655 de secții de votare de la nivelul județului, conform atribuțiilor care îi revin în baza art.14 alin.1 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente.

Sesiunile de instruire au avut loc online, în sistem de videoconferință, fiind coordonate de președintele BEJ Bihor – judecător Florina Crișan, cu participarea reprezentanților Autorității Electorale Permanente Biroul Județean Bihor, a Serviciului de Telecomunicații Speciale, Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și a Instituției Prefectului județul Bihor.

Luând în considerare situația de excepție generată de virusul SARS-CoV-2, BEJ Bihor pune în vedere persoanelor aflate în izolare sau carantină că acestea își pot exercita dreptul de vot prin intermediul urnei speciale, în conformitate cu Decizia Biroului Electoral Central nr.40 republicată, dacă au domiciliul sau reședința în circumscripția electorală (județul) unde se află în izolare, respectiv carantină. Astfel, aceștia vor trebui să depună o cerere însoțită de acte medicale doveditoare, prin intermediul oricărei persoane, la cea mai apropiată secție de votare, în preziua votării, sâmbătă 05 decembrie, între orele 18.00 – 20.00. Alegătorii cărora Direcția de Sănătate Publică Bihor nu le-a eliberat documente care atestă situația de carantină sau izolare pot transmite, prin orice mijloace, către BEJ Bihor, până la data de 4 decembrie, la adresa de email: p.bejbihor@bec.ro, o cerere pentru emiterea documentelor necesare exercitării dreptului de vot, conform modelului disponibil în secțiunea dedicată Alegerilor Parlamentare: https://bh.prefectura.mai.gov.ro/alegeri-parlamentare-2020/

Oradea, 03.12.2020