Comunicat de presă 04.06.2020 – măsuri de ordine publică

 Astăzi, 4.06.2020, ora 8:30, conform datelor centralizate la nivel județean există:

• 29 persoane aflate în carantină;
• 183 persoane internate în Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea;
• 477 persoane vindecate;
• conform cifrelor oficiale s-au vindecat 76,08% din persoanele diagnosticate COVID-19 în județul Bihor.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 03 iunie, ora 08.00 – 04 iunie, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor cu responsabilități pe linia combaterii răspândirii infecției cu Covid-19 au desfășurat o serie de activități specifice, după cum urmează:

• Polițiștii bihoreni au verificat 1726 de persoane aflate în izolare la domiciliu și au efectuat 3 misiuni de transport persoane către centrul de carantină/domiciliu, în vederea izolării. În aceste misiuni au fost implicate 301 cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale.

• Jandarmii bihoreni au asigurat măsuri de pază și protecție la nivelul centrului de carantină activ. În misiunile desfășurate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor au fost implicate 41 de cadre, din care 19 în patrule mixte pentru asigurarea ordinii publice în vama Borș și pentru verificări la domiciliu ale persoanelor aflate în izolare.

• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au efectuat 1 misiune de transport a persoanelor care au intrat în țară către centrul de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective. Reamintim că ISU „Crișana” asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 17 cadre ISU Crișana.

• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe perioada stării de alertă a fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 lei.

• Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.