Comunicat de presă 04.07.2020 – măsuri de ordine publică

Astăzi, 5.07.2020, ora 8:30, conform datelor centralizate la nivel județean există:

• 41 persoane internate;
• 639 persoane vindecate;
• conform cifrelor oficiale s-au vindecat 94.11 % din persoanele diagnosticate COVID-19 în județul Bihor.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 04 iulie, ora 08.00 – 05 iulie, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor cu responsabilități pe linia combaterii răspândirii infecției cu Covid-19 au desfășurat o serie de activități specifice, după cum urmează:

• Echipele mixte formate din polițiști și jandarmi au notificat 450 de persoane aflate în autoizolare asupra suspendării măsurii de izolare la domiciliu, în conformitate cu Decizia Curții Constituționale a României nr. 458/2020. În aceste misiuni au fost implicați 171 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și din cadrul Poliției Locale, precum și 34 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au asigurat suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției
(CJCCI), precum și transportul persoanelor confirmate ca infectate la spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea. În aceste misiuni au fost implicate 11 cadre ISU „Crișana”.

• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe perioada stării de alertă au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 28.200 lei.

• Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.