Comunicat de presă 06.07.2020 – măsuri de ordine publică

Astăzi, 06 iulie, ora 08:30, în județul Bihor sunt:

• 60 persoane internate;
• 640 persoane vindecate;
• 92,22% din persoanele diagnosticate Covid-19 în județul Bihor s-au vindecat până în prezent.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, în intervalul 05 iulie, ora 08.00 – 06 iulie, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor cu responsabilități pe linia combaterii răspândirii infecției cu Covid-19 au desfășurat o serie de activități specifice, după cum urmează:

• Echipele mixte formate din polițiști și jandarmi au notificat 126 de persoane aflate în autoizolare asupra suspendării măsurii de izolare la domiciliu, în conformitate cu Decizia Curții Constituționale a României nr. 458/2020. În aceste misiuni au fost implicate 166 de cadre ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) și ale Poliției Locale, precum și 57 de jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor din care 32 în patrule mixte.

• Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au asigurat suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției
(CJCCI), precum și transportul persoanelor confirmate ca infectate la spitalul Clinic Municipal ”Dr. Gavril Curteanu” Oradea. În aceste misiuni au fost implicate 11 cadre ISU „Crișana”.

• Pentru nerespectarea măsurilor dispuse la nivel național pe perioada stării de alertă au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale din care o amendă în valoare de 500 lei, restul fiind cu avertisment.

• Prefectul județului Bihor, Dumitru Țiplea, face un apel către bihoreni să respecte normele de igienă și distanțare socială. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.