Comunicat de presă 08.12.2020 – privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19 la nivelul județului Bihor

Astăzi, 8 decembrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a decis să solicite ridicarea carantinei înainte de termen, cu data de 9 decembrie, în localitățile Nucet și Sighiștel. Tot cu data de 9 decembrie, se încheie perioada de carantină pentru Fînațe și Câmpani, astfel că, dacă Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență va emite ordinul de ridicare a carantinei în Nucet și Sighiștel, începând de mâine nici o localitate de la nivelul județului Bihor nu va mai fi în carantină. În cadrul ședinței CJSU de astăzi a fost actualizată, totodată, lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Deciziile referitoare la ridicarea carantinei înainte de termen, cu data de 09 decembrie, ora 07.00, în localitățile Nucet și Sighiștel, au fost adoptate în baza analizei de risc efectuate de Direcția de Sănătate Publică Bihor (DSP), coroborată cu avizul emis de Institutul Național de Sănătate Publică, în contextul scăderii incidenței numărului de cazuri la mia de locuitori. Hotărârile au fost înaintate Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției în vederea emiterii ordinului de ridicare a carantinei de către Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Conform listei actualizate în ședința CJSU, la nivelul județului Bihor a scăzut și numărul localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Astfel, lista cuprinde în total 60 de localități, cu 7 mai puțin față de actualizarea din 4 decembrie, și cu 28 de localități mai puțin față de cea din 23 noiembrie, când a fost înregistrat cel mai mare număr. De asemenea, numărul localităților cu incidență de peste 3 cazuri/1.000 locuitori a scăzut cu 10, de la 26 de localități în 04 decembrie, la 16 de localități în data de astăzi, 08 decembrie.

Lista localităților în care se impun măsuri de restricționare se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul fiecărei localități.

Aici puteți consulta Hotărârile CJSU Bihor nr. 64, 65, 66 adoptate azi, 8 decembrie 2020.

 

Cancelaria Prefectului                                                                   Oradea,  08 decembrie 2020

Județul Bihor