COMUNICAT DE PRESĂ 11 decembrie 2018 privind vizita oficială a Excelenţei Sale, doamna Michèle Ramis, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în România

  COMUNICAT DE PRESĂ

11 decembrie 2018

privind vizita oficială a Excelenţei Sale, doamna Michèle Ramis, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în România

            În data de 10 decembrie 2018, la Instituția Prefectului județului Bihor a avut loc întrevederea dintre domnul Ion Iulius Delorean, Subprefect al județului Bihor și Excelența Sa, doamna Michèle Ramis, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în România. Excelența Sa a fost însoțită de doamna Hélène Roos, director al Institutului Francez din România și de domnul Xavier Leroux, director delegat al Institutului Francez în România la Cluj-Napoca.

Doamna Ambasador a fost întâmpinată de Subprefectul județului Bihor, domnul Ion Iulius Delorean și de Președintele Consiliului Județean Bihor, domnul Pásztor Sándor. Întrevederea s-a concentrat pe direcții ale cooperării româno-franceze în județul Bihor, respectiv cooperarea în domeniul culturii, al educației și turismului.  În acest sens, programul Excelenței Sale a inclus vizita la Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazul” și la Universitatea din Oradea, precum și la câteva din atracțiile culturale și turistice ale municipiului Oradea.

Întâlnirea a avut scopul de a întări relațiile de colaborare dintre județul Bihor și Franța și a oferit o ocazie excelentă pentru îmbunătățirea comunicării și a cunoașterii reciproce în vederea inițierii unei colaborări în viitor.

 

Cu deosebită consideraţie,

Cancelaria Prefectului Judeţului Bihor

Oradea, 11 decembrie 2018