Comunicat de presă 14.07.2020 privind întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase

COMUNICAT DE PRESĂ

privind întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase

 

 Astăzi, 14 iulie, prefectul Dumitru Țiplea a convocat o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase din județ și ai Direcției de Sănătate Publică Bihor (DSP).

Tema întâlnirii a vizat respectarea recomandărilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, pentru asigurarea desfășurării activității cultelor religioase, inclusiv a slujbelor cu caracter privat. A fost prezentat un set de recomandări specifice activităților cultelor religioase, respectiv: utilizarea măștilor faciale, intensificarea măsurilor de curățenie, dezinfecție și a măsurilor cu privire la ventilația spațiilor interioare, promovarea distanțării sociale, monitorizarea participanților la slujbe și ceremonii, promovarea practicilor corecte privitoare la igienă în rândul enoriașilor, planificarea și reacția în cazul identificării unei persoane cu simptome de COVID-19 în lăcașurile de cult.

Specialiștii DSP Bihor au solicitat reprezentanților cultelor să aibă cu prioritate în vedere următoarele măsuri:

  • desemnarea unei persoane pentru triajul observațional, care trebuie efectuat atât la începerea slujbelor, cât și pe parcursul acestora;
  • identificarea unui spațiu de izolare pentru persoanele care manifestă simptome;
  • respectarea distanțării sociale în cadrul slujbelor și ceremoniilor religioase;
  • purtarea obligatorie a măștii în lăcașurile de cult.

În încheiere, prefectul Dumitru Țiplea a solicitat sprijinul cultelor pentru a transmite în comunități mesajul autorităților: “Îmi doresc să redeschidem în toamnă școlile. Pentru copii a fost un an foarte greu. Contez pe domniile voastre să promovați în comunitățile pe care le reprezentați aceste măsuri, care ne vor ajuta sa revenim mai repede la o viață normală.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                        Data: 14.07.2020

Județul Bihor