Comunicat de presa 18.09.2020 – privind campania de verificare a adeverințelor de flotant în contextul alegerilor locale

COMUNICAT DE PRESĂ

privind campania de verificare a vizelor de flotant în contextul alegerilor locale

În coordonare cu Instituția Prefectului – județul Bihor, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor (IPJ Bihor) desfășoară, în contextul proximității alegerilor locale, o acțiune de verificare privind legalitatea vizelor de reședință (flotant) eliberate la nivelul județului Bihor.

Reamintim că, în data de 1 iulie, prefectul Dumitru Țiplea a notificat primăriile de la nivelul județului asupra necesității respectării prevederilor legale în eliberarea adeverințelor de reședință. Acest demers a fost efectuat pentru a preveni situațiile din procesele electorale anterioare, când vizele de flotant au fost eliberate în număr mare fără respectarea tuturor prevederilor legale, fapt care a generat atingerea limitei maxime a numărului de buletine de vot disponibile în unele localități.

În urma verificărilor efectuate joi, 17 septembrie, polițiștii bihoreni au identificat și cercetat 2 persoane din satul Surduc, comuna Copăcel, și 4 persoane din municipiul Oradea, bănuite de comiterea infracţiunii de fals privind condițiile necesare pentru stabilirea reședinței. Față de cele 6 persoane au fost întocmite dosare de cercetare penală. Verificările privind legalitatea vizelor de flotant continuă și în perioada următoare la nivelul județului Bihor.

Detalii asupra cazurilor aici: https://bh.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/fals-in-declaratii-cercetat-de-politistii-oradeni

Cancelaria Prefectului                                                               Oradea, 18 septembrie 2020

Județul Bihor