Comunicat de presă 2.04.2020 – precizări privind concediile medicale

Comunicat de presă 2.04.2020 – precizări privind concediile medicale

 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bihor a informat ieri, 1.04.2020, toți medicii de familie din județul Bihor despre etapele care trebuie parcurse pentru a facilita obținerea concediului medical de către persoanele izolate la domiciliu.

Astfel, persoanele care au nevoie de concediu medical la sfârșitul celor 14 zile de autoizolare la domiciliu completează o declarație pe care o transmit către cabinetul medicului de familie. Medicul de familie completează un tabel, cu persoanele care au încheiat perioada de izolare și care solicită concediu medical, care trebuie transmis prin e-mail la DSP Bihor.

DSP Bihor va emite adeverința necesară eliberării concediului medical pe care o va transmite în format scanat medicului de familie. În baza adeverinței primite medicul de familie eliberează concediul medical către persoana solicitantă și înscrisă în lista proprie.

Precizăm că adeverința și declarația pe proprie răspundere sunt documente justificative care stau la baza eliberării certificatului de concediu medical și vor rămâne parte a dosarului medical/fișei medicale a beneficiarului din cabinetul medicului de familie.

Purtător de cuvânt
Dr. Țîrț Dorel