Comunicat de presă 22.03.2020 – Măsuri de ordine publică

   Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU Bihor), sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, a dispus adoptarea unor măsuri de ordine publică care constau în:
– măsuri specifice stradale de ordine și siguranță publică;
– verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu;
– respectarea ordinii și siguranței publice în zonele limitrofe locațiilor de carantină;
– preluarea și însoțirea convoaielor pe căile rutiere, către locațiile de carantinare sau punctele de ieșire către județele limitrofe;
– sprijinirea anchetelor epidemiologice realizate de personalul Direcției de Sănătate Publică.
Astfel, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția de Sănătate Publică și Poliția Locală efectuează zilnic activități de verificare a persoanelor aflate în auto-izolare la domiciliu. Astăzi, 22.03.2020, un număr de 84 de efective ale autorităților menționate mai sus au desfășurat verificări în teren.
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bihor (CJCCI Bihor), operaționalizat prin dispoziția Departamentului pentru Situații de Urgență, este în permanentă legătura cu persoanele carantinate, acestea având un număr alocat la care pot apela ori de câte ori este nevoie.
Reamintim că, în vederea gestionării cât mai eficiente a situațiilor de urgență din Bihor, la nivelul CJCCI Bihor au fost angrenate echipaje pentru preluarea, direcționarea și soluționarea tuturor situațiilor
sesizate la cele două linii telefonice dedicate: 0259 467 909, respectiv 0259 412 129.

Purtător de cuvânt
Dr. Țîrț Dorel