Comunicat de presă 23.03.2020 – Situație stocuri medicale

   Prin Ordinul Prefectului 174/14.03.2020, emis de prefectul Dumitru Țiplea, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, dr. Gheorghe Carp, a fost împuternicit să asigure coordonarea integrată a măsurilor ce trebuie luate la nivelul tuturor unităților sanitare din sistemul public din Bihor.
Decizia a fost luată în scopul aplicării unitare a dispozițiilor autorităților publice centrale privind prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus. Astfel, la nivelul spitalelor din Oradea:
– s-a efectuat identificarea tuturor stocurilor;
– s-a evaluat necesarul de materiale luând în considerare noile prevederi privind procedurile din spitale;
– s-a stabilit efectuarea centralizată a achizițiilor, prin echipe desemnate care urmăresc în permanență achiziția din surse interne și externe de materiale sanitare, medicamente și echipamente de protecție, necesarul lunar fiind de aproximativ 1,5 milioane euro;
– repartiția materialelor achiziționate se va face de către o comisie pentru spitale alcătuită din reprezentanți ai Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, ai Spitalului Clinic Județean de
Urgență Oradea și ai UPU-SMURD;
–  în caz de necesitate, se pot face urgent transferuri cu materiale și medicamente de la un spital la altul;
În urma acestor demersuri, astăzi, 23.03.2020, în Oradea va ajunge o primă tranșă de peste 1.200 de salopete de risc biologic și peste 2.000 de măști FFP2.

Purtător de cuvânt
Dr. Țîrț Dorel