Comunicat de presă 23.10.2020 BEJ Bihor – validare/respingere candidaturi

Nr.  24 din 23.10.2020

 COMUNICAT DE PRESĂ

 

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană (BEJ) nr. 5 Bihor s-a întrunit azi, la ora 12.00, pentru a decide cu privire la candidaturile depuse pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților. Ieri, 22 octombrie, ora 24.00, a fost termenul limită pentru depunerea candidaturilor, alegerile fiind programate a avea loc la data de 6 decembrie 2020.

Au fost verificate un număr de 24 dosare cu candidaturi înaintate de 12 formațiuni politice, care au depus liste de candidați atât pentru Camera Deputaților, cât și pentru Senat, precum și 2 candidaturi ale unor independenți, ambele pentru Camera Deputaților.

În urma analizării dosarelor, au fost emise 25 de decizii privind admiterea candidaturilor care au îndeplinit condițiile legale și o decizie de respingere a candidaturii depusă de domnul Duță Nicolae – candidat independent, datorită lipsei listei de susținători.

Listele de candidați, precum și deciziile BEJ nr. 5 Bihor sunt disponibile în secțiunea dedicată Alegerilor Parlamentare din site-ul Instituției Prefectului – județul Bihor:

bh.prefectura.mai.gov.ro/alegeri-parlamentare-2020/

 

Purtător de cuvânt: Ligia Oala                                                                       Oradea, 23.10.2020