Comunicat de presă 23.10.2020 – privind constituirea, în doar 5 zile, a 70 de consilii locale în Bihor

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Într-un interval de doar 5 zile, din totalul de 101 consilii locale de la nivelul județului Bihor au fost constituite 70, până azi, 23 octombrie. Reamintim că prin procedura demarată în 19 octombrie, în premieră în România, prefectul Dumitru Țiplea participă în sistem de videoconferință la ceremonia de constituire, la ședințe fiind prezente fizic echipe formate din reprezentanții acestuia.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 22 octombrie, au fost constituite consiliile din: Beiuș, Paleu, Cetariu, Sălard, Borod, Bulz, Bratca, Șuncuiuș, Nucet, Lunca, Rieni, Pietroasa și Tărcaia.

În cursul zilei de astăzi, 23 octombrie, au fost constituite consiliile locale din: Budureasa, Curățele, Remetea, Pocola, Finiș, Căbești, Pomezeu, Uileacu de Beiuș, Sâmbăta, Holod, Căpâlna, Șoimi, Husasău de Tinca, Mădăras și Curtuișeni.

O altă premieră a fost înregistrată ieri, 22 octombrie, în localitatea Sălard, unde un consilier local aflat în carantină la domiciliu ca urmare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-COV- 2, a depus jurământul online, folosind platforma Whatsapp.

Menționăm că transmisiile live sunt realizate cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Cancelaria Prefectului                                                               Oradea, 23 octombrie 2020

Județul Bihor