Comunicat de presă 23.12.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19 la nivelul județului Bihor

COMUNICAT DE PRESĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a adoptat astăzi, 23 decembrie, o serie de hotărâri privind măsurile de sănătate publică pentru combaterea răspândirii Covid-19 la nivelul județului Bihor.
Prima hotărâre a vizat aprobarea listei localităților de la nivelul județului Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2. Față de actualizarea aprobată de CJSU în data de 18 decembrie, numărul localităților din Bihor în care se impun măsuri de limitare a scăzut de la 48, la 44 de localități. Tot față de data de 18 decembrie, numărul localităților cu incidență de peste 3 cazuri/1.000 locuitori a scăzut cu 4, de la 16 în data de 18 decembrie, la 12 localități în data de astăzi, 23 decembrie. Menționăm că, la această dată, conform analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor incidența la nivelul județului este 2,39 cazuri/1.000 locuitori, exceptând focarele.
Tot în cadrul ședinței de astăzi, CJSU a aprobat o excepție în cadrul măsurilor de sănătate publică aplicabile pentru zona satului de vacanță Vârtop. Conform deciziei CJSU, prin excepție de la măsurile în vigoare, se permite accesul persoanelor la instalația de pe pârtia Piatra Grăitoare Vârtop, fără echipament de schi sau snowboard, în intervalul orar 11:00-17:00, însă numai în cazul în care pârtia nu este practicabilă pentru sporturile de iarnă.
Ultimul punct pe ordinea de zi a vizat adoptarea unei hotărâri privind repartiția afișelor aferente campaniei de informare pentru vaccinarea anti-Covid. Astfel, la nivelul județului Bihor vor fi distribuite 27.826 de afișe, în etape conform calendarului stabilit de către Instituția Prefectului Județului Bihor. Afișele fac parte din campania națională de informare pentru vaccinarea anti-Covid și vor fi distribuite în fiecare localitate din județul Bihor.
Reamintim, totodată, că Guvernul României pune la dispoziția cetățenilor și platforma națională de informare despre vaccinarea împotriva Covid-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Hotărârea CJSU nr. 70 aici
Hotărârea CJSU nr. 71 aici
Hotărârea CJSU nr. 72 aici
Anexa 1 la Hotărârea nr. 72 aici

Cancelaria Prefectului                                                                                    Oradea, 23.12.2020
Județul Bihor