COMUNICAT DE PRESĂ 24 iunie 2019 privind Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple

COMUNICAT DE PRESĂ

24 iunie 2019

privind Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple

 

De la începutul verii au fost eliberate aproximativ 135.000 de pașapoarte fără a fi înregistrată o depășire a termenului de 10 zile lucrătoare în care se eliberează documentul de călătorie pe tot parcursul anului la nivelul întregii țări. Menționăm că deși normele legale în vigoare prevăd un termen de 15 zile lucrătoare pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, în practică acestea se eliberează în doar 10 zile lucrătoare.

 

Perioada de emitere a documentului de călătorie românesc – 10 zile lucrătoare este una rezonabilă la nivel european, luând spre exemplu Franța unde acest document se eliberează în 2-4 săptămâni sau Germania cu o perioadă de așteptare de 4-6 săptămâni.

 

Astfel că, în vederea asigurării unor condiții de normalitate pentru cetățenii care doresc pașaport, pentru preîntâmpinarea aglomerației, la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a decis ca pentru perioada de vară, începând cu data de 24.06.2019, programul zilnic de lucru cu publicul la structurile teritoriale de pașapoarte să se desfășoare între orele 08.30 – 18.30.

 

Totodată, pentru evitarea aglomerației la depunerea cererilor de eliberare a pașaportului, solicitanții au posibilitatea de a se programa online, pe site-ul https://www.epasapoarte.ro/ .

 

Vă mulțumim!

 

Oradea, 24 iunie 2019

Cancelaria Prefectului judeţul Bihor