Comunicat de presă 25.09.2020 – măsuri de ordine publică

Astăzi, 25.09.2020, ora 8:30, conform datelor centralizate la nivel județean există:
• 222 persoane internate;
• 2647 persoane vindecate.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 24 septembrie, ora 08.00 – 25 septembrie, ora 08.00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea COVID-19, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 860 de persoane carantinate și 337 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare. În urma controalelor au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, din care 8 cu avertisment scris și 3 cu amendă în valoare de 1.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. În aceste misiuni au fost implicați 228 de polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor precum și 49 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 18 în patrule mixte.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU) au asigurat suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției
(CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate la Spitalul de Boli Infecțioase Oradea. În aceste misiuni au fost implicate 11 cadre ISU „Crișana”.

Prefectul  Dumitru Țiplea precizează că „votul este o datorie civică a fiecărui cetățean, iar autoritățile au datoria să asigure condițiile de exercitare a acestuia, indiferent de context. În Bihor s-au depus toate diligențele pentru a asigura măsuri optime de siguranță sanitară în cadrul procesului electoral. Fac un apel către alegători să respecte aceste măsuri și să dea dovadă de înțelegere și cooperare cu instituțiile statului, în cazul în care vor apărea situații neprevăzute.”