Comunicat de presă 26.09.2020 privind pregătirile pentru alegerile locale în județul Bihor

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Instituția Prefectului – Județul Bihor a finalizat pregătirile pentru alegerile locale care vor avea loc mâine, 27 septembrie, începând cu ora 07.00.

În dimineața zilei de azi, 26 septembrie, au fost distribuite către Birourile Electorale de Circumscripție de la nivelul județului materialele necesare procesului electoral, din care menționăm:

– 655 de ștampile de control

– 3.275 de ștampile de vot

– 2.218.320 exemplare buletine de vot în total, respectiv câte 554.580 din fiecare tip (Consiliu Local, primar, Consiliu Județean și președinte Consiliu Județean)

Totodată, în cele 655 de secții de votare din județul Bihor vor ajunge:

– 1.995 recipiente de 0,75 ml cu dezinfectant pentru mâini

– 7.464 litri de dezinfectant pentru suprafețe

– 57.500 perechi de mănuși

– 142.200 de măști de protecție, atât pentru membrii secțiilor de votare, cât și pentru alegători

Pentru a eficientiza procesul, distribuția a fost organizată de către Instituția Prefectului pe 10 centre zonale, de unde materialele au fost preluate de către reprezentanții fiecărei Unități Administrativ-Teritoriale, împreună cu președintele de circumscripție, sub paza cadrelor puse la dispoziție de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Bihor.

Menționăm, de asemenea, că la ordinea și siguranța procesului electoral contribuie cadrele Inspectoratului Județean de Poliție Bihor, Poliției Locale, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, precum și alte structuri M.A.I, totalizând 1.287 de efective.

Prefectul Dumitru Țiplea face un apel către bihoreni să își exercite dreptul la vot, care “este garantat de constituție și este, în același timp, o datorie civică a fiecărui cetățean. De aceea, în ciuda contextului dificil, am depus toate eforturile ca alegerile de duminică să se desfășoare corect și în condiții sanitare sigure, mai sigure decât mersul la cumpărături sau ieșitul la terase.

Așadar, vă îndemn ca duminică să demonstrăm din nou că bihorenii au fost și sunt un exemplu de civism și responsabilitate, participând la vot și contribuind în acest fel la dezvoltarea comunităților locale și a județului Bihor!”.

Cancelaria Prefectului                                                                                                  26.09.2020

Județul Bihor