Comunicat de presă 27.08.2020 – privind încheierea distribuției pachetelor POAD la nivelul județului Bihor.

COMUNICAT DE PRESĂ

privind încheierea distribuției pachetelor POAD

la nivelul județului Bihor

Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) implementat în județul Bihor, sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, a fost finalizat cu succes astăzi, 27 august 2020. Etapa de distribuție a celor 30.097 pachete cu alimente și 30.097 pachete cu produse de igienă a demarat la începutul lunii august, având ca scop sprijinirea celor mai defavorizate persoane din județul Bihor care au fost cuprinse în listele nominale alcătuite de primării și validate de către Instituția Prefectului.

În conformitate cu calendarul de distribuție stabilit prin ordin al prefectului, beneficiarii au intrat simultan în posesia ambelor pachete în intervalul  04 – 14 august 2020.

După această perioadă, stocurile rămase după distribuirea realizată pe baza listelor nominale iniţiale au fost distribuite în baza unor liste suplimentare de beneficiari care se încadrează la categoriile de persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, sau persoane dependente cu handicap grav sau accentuat. Totodată aceste liste suplimentare au fost asumate de către autoritățile locale fiind aprobate de către Instituția Prefectului, conform procedurilor stabilite prin OUG nr. 84/2020.

Pentru prima dată programul POAD a fost coordonat și gestionat de Instituția Prefectului – Județul Bihor, distribuția pachetelor fiind realizată înainte de termenul stabilit în ordonanța de urgență, respectiv luna septembrie. Reamintim ca programul este finanțat în proporție de 85% din Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și în proporție de 15% din bugetul național.

Cancelaria Prefectului                                                                                           27.08.2020

Județul Bihor