Comunicat de presă 29.10.2020 – privind organizarea unei secții de votare pentru cetățenii moldoveni, în premieră, în Oradea

COMUNICAT DE PRESĂ

privind organizarea unei secții de votare pentru cetățenii moldoveni,

în premieră, în Oradea

 

În premieră, cetățenii moldoveni își vor putea exprima și în Oradea votul în cadrul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, care vor avea loc duminică, 1 noiembrie.

Pentru alegerile prezidențiale din acest an, autoritățile Republicii Moldova au decis organizarea de secții de votare pentru cetățenii moldoveni în opt orașe din România, printre care figurează, pentru prima dată, și Oradea. La inițiativa Ambasadei Republicii Moldova în România și cu sprijinul prefectului Dumitru Țiplea, autoritățile locale au pus la dispoziție organizatorilor atât spațiul necesar, cât și dotările corespunzătoare secției de votare cu echipamente specifice procesului electoral: cabine de vot, mobilier, indicatoare, echipamente IT și materiale sanitare. De asemenea, paza secției de votare și asigurarea ordinii în cadrul procesului electoral vor fi asigurate de către cadrele Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor.

Secția de votare este situată în Oradea, strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, nr. 4, în cadrul Facultății de Construcții, Cadastru și Agricultură, clădirea D+4E, la parter.

Cetățenii moldoveni cu drept de vot sunt așteptați să își exprime votul duminică, 1 noiembrie, între orele 7.00 – 21.00 precum și, dacă va fi cazul, în turul 2, care se va desfășura în data de 15 noiembrie.

 

Cancelaria Prefectului                                                                 Oradea, 29 octombrie 2020

Județul Bihor