COMUNICAT DE PRESĂ – PAGINILE WEB ALE INSTITUȚIILOR PREFECTULUI AU ADOPTAT UN MODEL UNITAR

R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Piața Revoluției nr. 1A, București, tel/fax: 021/264.86.17    email:comunicare@mai.gov.ro

COMUNICAT DE PRESĂ

NR. 25 DIN 4 FEBRUARIE 2018

PAGINILE WEB ALE INSTITUȚIILOR PREFECTULUI AU ADOPTAT UN MODEL UNITAR PENTRU A FACILITA UN ACCES RAPID LA INFORMAȚIILE PRIVIND PRINCIPALELE SERVICII DE INTERES PENTRU CETĂȚENI.

În scopul asigurării unei guvernări deschise, participative, responsabile și eficiente prin promovarea transparenței, Ministerul Afacerilor Interne, în colaborare cu Instituțiile Prefectului, a elaborat un format standard al paginilor de internet.

Noul format este structurat astfel încât să faciliteze accesul cetățenilor la informațiile privind principalele servicii publice oferite de către instituțiile prefectului, respectiv eliberarea pașapoartelor simple, gestionarea operațiunilor privind permisele de conducere și înmatricularea vehiculelor și eliberarea apostilelor pentru actele administrative.

Toate aceste date se vor afla în aceleași zone din meniurile tuturor Instituțiilor Prefectului.

Un alt aspect important și de interes public este reprezentat de faptul că site-urile preiau automat atenționările meteo emise de către
Administrația Națională de Meteorologie.

Noile site-uri sunt disponibile la adrese de forma: [indicativ județ].prefectura.mai.gov.ro și sunt publicate și pe site-ul Guvernului României   – http://gov.ro/ro/guvernul/organizare/prefecturi .

Directia Informare si Relatii Publice
Centrul de Presa al M.A.I.

Telefoane: 021/264.86.17 (oras)
11.707 (interior M.A.I.)
E-mail: COMUNICARE@MAI.GOV.RO