COMUNICAT DE PRESĂ – privind Campania Națională “Informare acasă! Siguranță în lume!”

COMUNICAT DE PRESĂ

22 august 2018

privind Campania Națională “Informare acasă! Siguranță în lume!”

Astăzi, 22 august 2018, Sala mare a Instituției Prefectului jud. Bihor a găzduit un eveniment din cadrul Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!” organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, campanie care vine să sprijine nevoia de informare a emigranților români în ceea ce privește drepturile pe care aceștia le au în statele membre ale Uniunii Europene.

La eveniment au participat Prefectul jud. Bihor – Ioan Mihaiu, Secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni – Lilla Debelka, Consulul general al României la Gyula – Florin Vasiloni, Vicepreședintele Consiliul Județean Bihor – Ioan Mang, Directorul executiv AJOFM Bihor – Csaba Békési, Inspectorul Șef Adjunct – Nicolae Hoduț, Adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – comisar șef de poliție Adrian Bucur, Inspectorul Șef Adjunct al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea – Cristian Bogdan, senatorul Florian Bodog, deputatul Gheorghe Bogdan, deputatul Ioan Roman, deputatul Dumitru Gherman, coordonatorul centrului Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Dorina Mărcuț și vicepreședintele Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România – Ioan Mintaș.

Integrarea imigranților români constituie o importantă provocare atât pentru Uniunea Europeană cât și pentru România, care trebuie să ofere o informare eficientă pentru o bună gestionare a fenomenului imigrației.

În acest sens, este pentru prima dată când toate ministerele cu competențe în problematica românilor aflați în străinătate s-au reunit într-o campanie comună ce vizează în mod esențial informarea cetățenilor români cu privire la potențialele riscuri la care se supun în momentul în care iau decizia de a lucra peste hotare fără a avea un contract de muncă legal, fără a cunoaște limba statului de rezidență, fără a ști care le sunt drepturile, libertățile, dar și responsabilitățile în calitate de cetățeni europeni.

 

Pentru mai multe detalii, vizitați pagina oficială a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni: www.mprp.gov.ro

 

Cu deosebită consideraţie,

Cancelaria Prefectului judeţului Bihor

22 august 2018