COMUNICAT DE PRESĂ – Vizita de lucru a Directorului CNAIR în judeţul Bihor

COMUNICAT DE PRESĂ

privind vizita de lucru a Directorului CNAIR în judeţul Bihor

        Directorul General al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis NEAGA, a efectuat marţi, 3 iulie 2018, o vizită de lucru în judeţul Bihor, la invitaţia Prefectului jud. Bihor, dl. Ioan MIHAIU, și a Vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, dl. Ioan MANG.

     Vizita Directorului General CNAIR a început marţi dimineaţa pe DN76, pe sectoarele de drum executate de Azvi și Construct Mod. Porțiunea Oradea – Hidișel este cea mai avansată în ceea ce privește licitarea și începerea lucrărilor, urmând ca în următoarele luni să fie îndeplinită procedura și pentru celelalte două tronsoane Hidișel – Bitii, respectiv pentru tronsonul Ștei – Vârfuri.

      Vizita de lucru a continuat la punctul de frontieră de la Vama Borș, unde s-a pus în discuție preluarea terenului de sub carosabil de către CNAIR, teren actualmente aflat în proprietatea Poliției de Frontieră Oradea, asigurându-se astfel conformitatea juridică și putându-se demara lucrări de investiții și reparații ale carosabilului de la punctul de frontieră (asfaltare, marcaje, iluminare, căi de rulare, etc.).

         S-a continuat vizita de lucru pe DN19, unde s-a verificat stadiul lucrărilor de reciclare a porțiunii de drum DN19B Săcuieni – Marghita, lucrări finalizate în proporție de peste 50%. S-a discutat cu oficialii CNAIR posibilitatea de a aplica această metodă de reciclare și pentru porțiunea de drum DN19E Biharia – Chiribiș, porțiune pe care de zeci de ani se derulează doar lucrări de reparație (plombare). Propunerea a fost acceptată de principiu de conducerea CNAIR iar decizia oficială urmează a fi luată după analiza tuturor detaliilor tehnice.

      De asemenea, a fost vizitată zona Săcuieni, unde centura ocolitoare a orașului este executată în proporție de 52%, luându-se decizia în teren de către Directorul CNAIR de reluare a licitației și finalizarea centurii. Centura orașului Ștei a fost de asemenea punctată în cadrul discuției cu oficialii CNAIR, urmând ca în lunile următoare să fie derulată în acest sens procedura de expropriere iar ulterior începerea lucrărilor.

     Ultima parte a programului de lucru a vizat porțiunea de autostradă Suplac – Borș, unde se așteaptă ca până la sfârșitul lunii să fie desemnat câștigătorul licitației, urmând ca apoi, în funcție de dinamica procedurilor de contestație, să putem creiona un termen cert de începere a lucrărilor.

      Prefectul Ioan Mihaiu, Vicepreședintele CJ Ioan Mang și Directorul CNAIR Narcis Neaga au fost însoţiti pe parcursul vizitei de  Director General Regional: Radu Băruță, Director General Adjunct Direcția Generală Exploatare și Infrastructură Rutieră CNAIR: Cristian Andrei, Director General Adjunct Direcția Generală Exploatare Infrastructură Rutieră CNAIR: Mihail Basulescu, Șef Departament Venituri DRDP Cluj: Felix Buzgău, Șef S.D.N. Oradea: Octavian Balog, adj. Șef S.D.N. Oradea: Silviu Petrita.

Cu deosebită consideraţie,

Cancelaria Prefectului judeţului Bihor

Oradea, 7 iulie 2018