COMUNICAT DE PRESĂ privind vizita oficială a Excelenței Sale, domnul Karol Mistrik, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovace în România

COMUNICAT DE PRESĂ

13.09. 2018

privind vizita oficială a Excelenței Sale, domnul Karol Mistrik, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovace în România

 

În data de 13 septembrie 2018, ora 12:30, la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului Bihor a avut loc o întrevedere între domnul Ioan MIHAIU, Prefectul judeţului Bihor și domnul Karol Mistrik – Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Slovace în România.

Delegaţia română a avut în componența sa pe domnul Ioan MIHAIU – Prefectul judeţului Bihor, respectiv pe domnul Pásztor Sándor – Preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor. Excelenţa Sa a fost însoţit de domnul Miroslav Iabloncsik, Consul general onorific şi domnul Adrian Merka, fost deputat în Parlamentul României.

Vizita Excelenței Sale, domnul Karol Mistrik, la o săptămână după vizita Premierului Slovaciei în Romania, a avut scopul de a cunoaște reprezentanții administrației locale și de a discuta despre posibilitatea închegării unor colaborări bilaterale între cele două state. S-au primit aprecieri privind interesul județului nostru pentru respectarea și dezvoltarea elementelor de cultură slovacă în comunitatea bihoreană care se bucură de peste 8000 slovaci în județul Bihor.

De asemenea, Excelența Sa și-a exprimat aprecierile pentru modul în care autoritățile locale, Instituția Prefectului, Consiliul Județean, respectiv primării, fac front comun pentru soluționarea cu celeritate a problemelor și necesităților minorităților din județul Bihor.

În cadrul vizitei, membrii delegației județului nostru au prezentat avantajele competitive ale județului Bihor din punct de vedere economic, cu accent pe dezvoltarea parcurilor industriale și a infrastructurii, atât aeroportuare cât și rutiere, domenii care în această perioadă beneficiază de atenția administrațiilor locale prin investiții consistente din resurse financiare europene și guvernamentale.

 

Cu deosebită consideraţie,

Cancelaria Prefectului judeţului Bihor

Oradea, 13.09. 2018