Festivitatea de absolvire a Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră Avram Iancu

Azi, 21.12.2017, ora 11,  prefectul județului Bihor, domnul Ioan MIHAIU, a participat la festivitatea de absolvire a Școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu”, a înălțării la gradul de agent de poliție și depunerii Jurământului de Credință.

“Aș începe prin a da citire unui scurt fragment din Testamentul tribunului Avram Iancu, datat 20 decembrie 1850, la Câmpeni și care are următorul conținut:

Unicul dor al vieții mele este să-mi văd naţiunea mea fericită… Nu ştiu câte zile mai pot avea, un fel de presimţire îmi pare că mi-ar spune, că viitorul este nesigur. Voesc dar şi hotărât dispun că, după moartea mea, toată averea mea mişcătoare şi nemişcătoare să treacă în folosul naţiunii, pentru ajutor la înfiinţarea unei academii de drepturi, tare crezând că luptătorii cu arma legii vor putea scoate drepturile naţiunii mele.”

Dezideratul lui Avram Iancu se materializează an de an, prin voi cei care v-ați îndreptat către o carieră de polițist, absolvind cursurile de pregătire și învățământ a școlii care-i poartă numele. Fiți mândri de asta!”

Prefectul județului Bihor

Ioan MIHAIU