Comunicat de presă 08.10.2020 – privind aplicarea de amenzi pentru depozitarea ilegală a deșeurilor în 3 localități din Bihor

COMUNICAT DE PRESĂ

privind aplicarea de amenzi pentru depozitarea ilegală a deșeurilor

în 3 localități din Bihor

 

În cadrul controalelor de verificare a stării de salubrizare la nivelul județului Bihor, efectuate de Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea, au fost aplicate, în ultimele trei zile, amenzi în valoare de 90.000 lei pe raza a trei unități-administrativ teritoriale (UAT) din Bihor.

În 6 octombrie comisarii au identificat, la intrarea în localitatea Roşiori, un buldoexcavator care îngropa deşeuri în imediata vecinătate a râului Barcău, pe o suprafaţă de cca 1.000 mp. În urma controlului s-a dispus ca și măsură salubrizarea zonei până în 31 octombrie, iar UAT Roşiori a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 30.000 lei.

în 7 și 8 octombrie s-au constatat abandonări semnificative de deșeuri de diverse categorii, inclusiv reciclabile, pe raza UAT Buduslău și UAT Borș. În ambele cazuri s-au aplicat sancțiuni cu amenzi de 30.000 de lei și s-a dispus salubrizarea zonelor, cu termen până în 31 octombrie pentru Buduslău, respectiv până în 15 noiembrie pentru Borș.

Prefectul Dumitru Țiplea menționează că acțiunile de verificare a stadiului de salubrizare din intravilanul și extravilanul UAT-urilor din Bihor, precum și a căilor de comunicație dintre acestea, are un caracter permanent, iar comisarii gărzii de mediu vor reveni cu verificări inclusiv în zonele unde au fost deja aplicate amenzi.

Cancelaria Prefectului                                                            Oradea, 08 octombrie 2020