Comunicat de presă 11.02.2021 privind autorizarea centrelor de vaccinare la nivelul județului Bihor

COMUNICAT DE PRESĂ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bihor (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Țiplea, a aprobat în cadrul ședinței de astăzi, 11 ianuarie, lista localităților din Bihor în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment, pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Față de actualizarea aprobată de CJSU în data de 4 ianuarie, numărul localităților din Bihor în care se impun măsuri de limitare a crescut de la 31, la 38 de localități în data de azi, 11 ianuarie. Lista localităților cu incidență sub 3 cazuri/1.000 locuitori a crescut, de asemenea, de la 3 localități în data 4 ianuarie, la 9 localități în data de azi, 11 ianuarie. Menționăm că, la această dată, conform analizei Direcției de Sănătate Publică Bihor incidența la nivelul județului este 1,86 cazuri/1.000 locuitori, exceptând focarele.

Măsurile adoptate în cadrul Hotărârii CJSU nr. 2/2021 se aplică începând cu data 12 ianuarie, ora 00.00.

Lista localităților în care se impun măsuri de restricționare se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie, în urma hotărârilor CJSU Bihor, în funcție de rata de incidență a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul fiecărei localități.

Tot în cadrul ședinței de astăzi a fost aprobată autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 din județul Bihor pentru etapa II și III. Conform hotărârii, la nivelul județului vor fi organizate 22 de centre zonale, în 13 localități, după cum urmează: Oradea, Sânmartin, Băile 1 Mai, Tileagd, Aleșd, Bratca, Tinca, Salonta, Beiuș, Ștei, Popești și Marghita.

Precizăm că, în vederea operaționalizării centrelor, prefectul Dumitru Țiplea a dispus evaluarea stadiului de pregătire al acestora de către Direcția de Sănătate Publică Bihor, precum și de către reprezentanți ai Nucleului Județean de Coordonare și Monitorizare a Campaniei de Vaccinare împotriva Covid-19, care au efectuat inspecții succesive în teren. În cadrul vizitelor au fost analizate, în fiecare centru, starea în care se află construcția, posibilitatea organizării fluxurilor sanitare conform metodologiei, precum și dotările necesare pentru operaționalizare până în data de 15 ianuarie. În fiecare centru a fost distribuit, de asemenea, un Manual al Centrului de Vaccinare, cuprinzând legislația în vigoare, metodologia și procedurile cu privire la buna funcționare.

În vederea autorizării, reprezentanții DSP Bihor vor efectua în cursul acestei săptămâni o nouă inspecție în fiecare din cele 22 centre de vaccinare selectate la nivelul județului.

Hotărârea CJSU nr. 2 (aici)

Hotărârea CJSU nr. 3 (aici)

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                     Oradea, 11.01.2021

Județul Bihor