Comunicat de presa 21.02.2022 – privind proiectul de HG pentru limitarea pagubelor produse de inundatii in judetul Bihor

Instituția Prefectului – Județul Bihor, conform dispozițiilor prefectului Dumitru Țiplea, a înaintat executivului un proiect de Hotărâre de Guvern privind alocarea a 473 mii lei pentru remedierea pagubelor produse de inundații în urmă cu două săptămâni în județul Bihor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a aprobat în ședința din 18 februarie rapoartele privind evaluarea pagubelor produse în intervalul 07-08 februarie în unitățile administrativ-teritoriale Lunca, Ștei și Țețchea. Rapoartele au fost întocmite, în urma analizei în teren, de către comisia de specialiști constituită prin ordinul prefectului în data de 09 februarie.

Conform Raportului sinteză, inundațiile au produs eroziuni de mal și au afectat drumuri comunale, străzi, rigole, podețe și traversări pietonale, pagubele fiind estimate la: 110 mii lei în Lunca, 210 mii lei în Ștei și 117 mii lei în Țețchea.

Conform proiectului de hotărâre înaintat către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, fondurile necesare pentru înlăturarea efectelor inundațiilor vor fi alocate din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului din bugetul de stat pe 2022.

Ca în fiecare an, am luat măsuri pentru a limita pagubele produse de inundații în județul Bihor, iar rezultatele sunt vizibile. Vom continua să efectuăm aceste demersuri de prevenție, în coordonare cu toate instituțiile abilitate.“ a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

 

 

 

Cancelaria Prefectului                                                                                       Oradea, 21.02.2022

Județul Bihor