Comunicat de presă 24.03.2022 – privind colectarea de bunuri de către primăriile bihorene în sprijinul populației din Ucraina

51 de primării bihorene au colectat produsele oferite de cetățeni pentru convoiul umanitar care a plecat astăzi, 24 martie, spre orașul ucrainean Ivano-Frankivsk.

În urma ordinului de prefect emis în 26 februarie, prin care Instituția Prefectului – Județul Bihor solicita primăriilor să organizeze puncte de colectare pentru sprijinul populației civile din Ucraina, 51 de primării au colectat bunuri neperisabile de la cetățeni și ONG-uri. Unitățile administrativ-teritoriale care au răspuns solicitării sunt: Oradea, Beiuş, Marghita, Salonta, Aleşd, Săcueni, Ştei, Valea lui Mihai, Vaşcău, Abram, Abrămuţ, Avram Iancu, Batăr, Borod, Budureasa, Bulz, Buntești, Cărpinet, Cetariu, Cherechiu, Chişlaz, Ciumeghiu, Câmpani, Copăcel, Criștioru De Jos, Curtuişeni, Derna, Drăgănești, Drăgeşti, Girişu de Criș, Hidişelu de Sus, Ineu, Lazuri de Beiuş, Lăzăreni, Lunca, Mădăras, Măgeşti, Paleu, Pietroasa, Pocola, Roşiori, Săcădat, Sălacea, Sânmartin, Sârbi, Suplacul de Barcău, Şinteu, Tărcaia, Ţeţchea, Vadu Crişului și Toboliu.

Transportul care va pleca astăzi spre orașul ucrainean Ivano-Frankivsk este format din 2 tiruri și cuprinde cca 20 de tone de produse, din care 12 tone de alimente și 8 tone de îmbrăcăminte, scutece și produse de igienă. Din întreaga cantitate de bunuri, cca 120 de metri cubi provin din donațiile colectate de primăriile din Bihor și transportate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana“ al județului Bihor până la depozitul din Oradea. Convoiul umanitar este organizat de Primăria Municipiului Oradea, cu sprijinul organizațiilor non-guvernamentale locale reunite în grupul „Bihor pentru Ucraina”.

Menționăm că și alte primării din Bihor au colectat bunuri în sprijinul populației din Ucraina, care au fost expediate pe linie directă.

Mulțumesc bihorenilor, primăriilor și firmei de transport Rozoti, care au răspuns prompt apelului de sprijinire a populației din Ucraina. Totodată, felicit ONG-urile bihorene care s-au implicat exemplar în acest demers. Colectarea de bunuri va continua și sper să ajungem la un grad și mai mare de implicare al primăriilor din Bihor.

Reamintim că persoanele care doresc să ofere sprijin pot apela în continuare la unul din cele patru numere Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției:  0259 412 129; 0259 467 909; 0734 223127 și 0734 223 125.

Cancelaria Prefectului                                                                                          Oradea, 24.03.2022

Județul Bihor