Comunicat de presă 28.02.2022 – privind asistența refugiaților ucraineni în județul Bihor

 COMUNICAT DE PRESĂ

  

Astăzi, 28 februarie, prefectul Dumitru Țiplea a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții administrației locale și ai societății civile privind asistența refugiaților ucrainieni în județul Bihor.

 

La ședință au luat parte primarul municipiului Oradea, Florin Birta, managerul municipiului Oradea, Mihai Jurca, generalul de brigadă Sorin Caba, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” al județului Bihor, Samuel Milian, director executiv al Poliției Locale Oradea, Adina Ciucioiu, director adjunct al Direcției de Asistență Socială Oradea, Camelia Gaciu, director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Claudia Abrudan și Cătălin Popa din partea Fundației Comunitare Oradea, precum și Nicoleta Pap, reprezentanta Uniunii Ucranenilor din România, filiala Bihor.

 

Discuțiile au abordat organizarea și gestionarea fluxului informațional al asistenței cu servicii, bunuri și sume de bani pe care cetățenii și entitățile private din municipiul Oradea doresc să o ofere refugiaților din Ucraina.

 

Precizăm că sâmbătă, 26 februarie, prefectul Dumitru Țiplea a convocat o ședință operativă cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de menținere a ordinii publice din județul Bihor. În cadrul întâlnirii s-au discutat modalitățile de organizare eficientă și unitară a acțiunilor umanitare privind sprijinul refugiaților. În urma întâlnirii, a fost emis un ordin de prefect prin care se solicită primăriilor de la nivelul județului Bihor organizarea unor puncte de colectare temporară a bunurilor neperisabile furnizate de cetățeni și ONG-uri.

 

Prin același ordin de prefect au fost operaționalizate, la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Bihor, patru numere de telefon la care pot fi comunicate intențiile de ajutor: 0259 412 129; 0259 467 909; 0734 223127; 0734 223 125.

 

Ulterior, în funcție de solicitările primite, autoritățile vor contacta și direcționa, în cel mai scurt timp, persoanele care pot pune la dispoziție diferite tipuri de servicii.

 

Felicit și apreciez implicarea bihorenilor în sprijinul oferit refugiaților ucrainieni. Totodată, vă rog să luați în considerare faptul că acesta este un efort care trebuie susținut pe termen lung. De acea, este important să ne coordonăm, pentru ca acest efort să fie integrat eficient”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                          Oradea, 28.02.2022

Județul Bihor