COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Prefectul Dumitru Țiplea a dispus, în completarea măsurilor de carantinare, monitorizarea operațiunilor de salubrizare în localitățile Fânațe și Câmpani, prin Garda de Mediu Bihor.

 

Ieri, 19 noiembrie, comisarii Gărzii de Mediu Bihor s-au deplasat în teren pentru a verifica modul de gestionare a salubrizării, precum și respectarea graficului de colectare  în cele două localități de către Ave Bihor SRL. Comisarii au raportat colectarea a cca 7 tone de deșeuri menajere, care au fost compactate într-un container etanş, urmând a fi transportate la depozitul ecologic Oradea fără a trece prin operaţiunea de sortare, din cauza riscului de contaminare. Colectarea deşeurilor a demarat la ora 08:00 în localitatea Fânaţe şi s-a încheiat în jurul orei 12:00 în localitatea Câmpani.

 

Conform dispozițiilor prefectului, acțiunea de monitorizare se va desfășura permanent, pe toată perioada de carantină. Astfel, în 26 noiembrie, data următoarei acţiuni de colectare conform graficului, comisarii Gărzii de Mediu Bihor se vor deplasa din nou în teren pentru a verifica operațiunea de colectare în celor două localități, în vederea eliminării riscurilor de răspândire a virusului SARS-COV-2.

 

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Bihor, Server Șerbănescu, a apreciat inițiativa prefectului Dumitru Țiplea, de a verifica în teren salubrizarea localităților carantinate, ca fiind unică în acest moment la nivel național.

 

 

 

Cancelaria Prefectului                                                                       Data: 20.11.2020

Județul Bihor