Mesajul domnului prefect al județului Bihor, Dumitru Țiplea, cu ocazia sărbătorilor de Paște

Dragi bihoreni,

În acest an cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, Paștele, ne găsește într-o situație pe care nimeni nu a prevăzut-o. Dar măsurile pe care suntem nevoiți să le implementăm sunt pentru binele tuturor.

În Bihor suntem într-o situație unică, având printre cele mai multe persoane carantinate din țară. Și această situație unică a generat soluții unice. Printr-un efort sincronizat cu reprezentanții armelor, alături de cadrele medicale și de autoritățile locale, am reușit să creăm în Bihor un bastion. Am păzit granița zi și noapte, am pregătit un spital dedicat combaterii Covid-19, am achiziționat propriile aparate PCR, am implementat un sistem de testare care este acum preluat de alții și suntem singurul județ în care cei din carantină sunt testați, pentru a ne feri de răspândirea comunitară a virusului. Dar toate acestea nu vor fi suficiente fără implicarea întregii comunități.

În aceste momente gândul meu este alături de cei care sunt în carantină, alături de cei bolnavi din spital, alături de familiile celor care ne-au părăsit. Speranța vine de la cei care luptă: polițiști, jamdarmi, cadre ISU, medici, asistenți medicali, ambulanțieri și personal nemedical. Le mulțumesc pentru sacrificii atât lor, cât și familiilor lor, care au înțeles să îi susțină pentru binele nostru, al tuturor.

Efortul acestor oameni trebuie respectat, chiar dacă presupune și un sacrificiu din partea noastră. Ca niciodată până acum, nu ne vom putea bucura împreună de Sfânta Sărbătoare a Paștelui. Dar este necesar să păstrăm distanțarea socială, să stăm în case, să evităm pe cât posibil contactul cu persoanele în vârstă. Dincolo de mâhniri trebuie să fim mai iubitori, mai iertători și mai buni, virtuți care reprezintă chintesența creștinătății.

Vă doresc sărbători binecuvântate, liniștite, pline de pace și lumină!

Dumitru Țiplea
Prefect al județului Bihor