Comunicat de presă 14.05.2020 privind întâlnirea de lucru dintre autoritățile publice și cele mai importante companii din județul Bihor

COMUNICAT DE PRESĂ

privind întâlnirea de lucru dintre autoritățile publice și cele mai importante companii din județul Bihor

 

În cursul zilei de azi, 14.05.2020, prefectul Dumitru Țiplea a mediat întâlnirea de lucru dintre autoritățile publice și cele mai importante companii din județul Bihor, privind siguranța activității de producție în contextul epidemiei Covid-19.

Scopul întâlnirii, inițiată de către Agenția de Dezvoltare Locală Oradea, a fost transpunerea în practică a prevederilor legale și a recomandărilor medicale privind siguranța muncii în contextul crizei sanitare actuale.

La ședința care a avut loc la sediul Instituției Prefectului – Județul Bihor au participat directorii departamentelor de Resurse Umane din principalele companii care activează în Bihor, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, precum și reprezentanții Agenției de Dezvoltare Locală Oradea.

În cadrul discuțiilor au fost analizate o serie de probleme, de la transportul și protecția muncitorilor la locul de muncă, până la implementarea în Revisal a evidenței angajaților în contextul fluctuației comenzilor de producție.

Dumitru Țiplea, în calitate de coordonator pe plan local a luptei împotriva epidemiei, a subliniat necesitatea ca mediul de afaceri să implementeze măsurile stabilite în contextul încetării stării de urgență, dar și să fie susținut de către serviciile publice deconcentrate, pentru a putea continua activitatea economică în condiții de siguranță”.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                 14.05.2020

                       Județul Bihor