Comunicat de presă 19.05.2020 – distribuție măști și șervețele biocide gratuite pentru persoanele vulnerabile

COMUNICAT DE PRESĂ

privind distribuția de măști și șervețele biocide gratuite pentru persoanele vulnerabile

 În contextul stării de alertă instituite vineri, 15 mai, prefectul Dumitru Țiplea a dispus distribuirea de materiale de protecție gratuite către persoanele vulnerabile din județul Bihor.

În total se vor distribui peste 50.000 măști de protecție și 8.000 pachete cu șervețele biocide, către aproximativ 25.000 persoane de peste 65 de ani care locuiesc singure și nu au posibilități materiale, precum și către alte categorii defavorizate din județul Bihor.

O tranșă de pachete a fost deja livrată către Direcția de Asistență Socială Oradea, urmând ca, în cursul acestei săptămânii, să fie împărțită întreaga cantitate la nivelul județului. Materialele vor fi distribuite către primării cu ajutorul cadrelor Inspectoratului Județean de Poliție, iar beneficiarii vor intra in posesia pachetului de protecție gratuit în baza semnării unui proces verbal.

Aceste materiale provin din cantitățile de produse biocide și echipamente de protecție confiscate în intervalul 19.04 – 03.05.2020, în punctul de trecere a frontierei Borș, în baza ordinelor emise de Ministrul Sănătății.

Prefectul Dumitru Țiplea declară că distribuția pachetelor de protecție gratuite “este un demers firesc, pentru că suntem datori să ne protejăm părinții și bunicii, atât ai noștri, cât și pe cei uitați. Ei reprezintă cea mai vulnerabilă categorie de bihoreni, care, în contextul relaxării condițiilor de circulație, nu au acces la minime mijloace pentru a se proteja împotriva Covid-19.“

 

Cancelaria Prefectului                                                                                  Oradea, 19 mai 2020

    Județul Bihor