Comunicat de presă 21.05.2020 privind eliberarea în doar 22 zile a Hotelului Ceres, secția exterioara a SCMO

COMUNICAT DE PRESĂ

privind eliberarea în doar 22 de zile a hotelului Ceres,

Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu”

 

Hotelul Ceres din Băile 1 Mai, desemnat Secție Exterioară a Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu” (SCMO), și-a încheiat activitatea la finalul săptămânii trecute, odată cu vindecarea ultimilor pacienți pozitivi asimptomatici.

În hotel Ceres a fost internat cel mai mare număr de pacienți pozitivi Covid-19 din județul Bihor, împreună cu contacții acestora, totalizând 496 de persoane. În toată această perioadă, respectiv 24.04-15.05, unitatea din hotel Ceres a fost în îngrijirea cadrelor medicale din Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, sub coordonarea managerului conf. univ. dr. Ramona Suciu.

Mereu în prima linie, în prima parte a stării de urgență echipa condusă de dr. Suciu a monitorizat persoanele carantinate de pe raza comunei Sânmartin și, odată cu includerea în structura SCMO a hotelului Ceres, a oferit asistență medicală permanentă pacienților pozitivi asimptomatici internați.

Echipa de 80 de cadre a Spitalului Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix a fost compusă din medici, asistente, infirmiere și kinetoterapeuți care au depus toate eforturile pentru îngrijirea celor internați. În urma dedicării și profesionalismului personalului medical, în intervalul 24.04.-15.05, adică în 22 de zile, Secția Exterioară a SCMO a fost eliberată complet, fiind externați și ultimii pacienți pozitivi vindecați.

Reamintim că, inițial desemnat ca spațiu de carantină, hotel Ceres a devenit Secție Exterioară a SCMO în urma testării cu rezultate pozitive a persoanelor carantinate. Măsură de a testa persoanele din carantină a fost luată de prefectul Dumitru Țiplea, pentru a limita transmiterea comunitară a virusului Covid-19 și a nu bloca activitatea Spitalului Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu”, desemnat spital Covid-19 la nivelul județului Bihor.

 

Cancelaria Prefectului                                                                                                    21.05.2020

Județul Bihor