Comunicat de presă 26.05.2021- Platforma CONECT

Platforma CONECT

Catalogul Organizațiilor Neguvernamentale pentru evidență, consultare și transparență

 

Prin intermediul platformei CONECT – (www.conect.gov.ro), gestionată de Secretariatul General al Guvernului – se dorește încurajarea dezvoltării tuturor organizațiilor neguvernamentale prin participarea lor în procesul decizional, precum și îmbunătățirea instrumentelor de voluntariat, astfel încât aportul acestora la dezvoltarea economică și socială a României să fie recunoscut și apreciat.

În acest sens Instituția Prefectului județul Bihor a transmis o circulară în atenția tuturor unităților administrativ – teritoriale privind obiectivele CONECT și solicitarea de a informa asociațiile și fundațiile aflate în evidență despre posibilitățile de înscriere în catalogul disponibil în cadrul platformei.

Catalogul a fost creat din dorința de a întări colaborarea între administrația publică și sectorul neguvernamental și își propune să reprezinte prima sursă de informare cu privire la asociațiile și fundațiile active și relevante din România. Astfel, vor fi sprijinite comunitățile de expertiză, care vor fi implicate în elaborarea deciziilor publice.

Platforma CONECT reprezintă un cadru transparent prin care se asigură accesul la informații, cu scopul de a prelua cele mai bune idei sau proiecte venite din partea ONG-urilor, iar toate organizațiile înscrise vor fi încurajate să participe la dezbateri și consultări pe marginea deciziilor publice.

Înscrierea în Catalogul organizațiilor neguvernamentale se poate face accesând următorul link:

conect.gov.ro/w/inscrie-te

 

Cancelaria Prefectului                                                                                     Oradea, 26.05.2021

Județul Bihor