Comunicat de presă 29.09.2023 – privind aplicarea reducerilor la factura de electricitate în urma demersurilor prefectului Dumitru Țiplea

În urma solicitărilor repetate efectuate de către prefectul Dumitru Țiplea, Electrica Furnizare S.A. a început implementarea reducerilor de 50% la plata facturilor la energie electrică pentru bihorenii de pe raza a 15 unități administrativ-teritoriale.

Într-o informare adresată Instituției Prefectului – Județul Bihor, Electrica Furnizare S.A. anunță că pentru reflectarea în facturi a facilităților acordate persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni, au fost necesare optimizări complexe ale sistemului informatic de facturare. Astfel, din totalul de aproximativ 29.500 locuri de consum pentru care au fost primite solicitări din partea unităților administrativ-teritoriale, Electrica Furnizare S.A. a implementat soluția de facturare cu aplicarea beneficiilor oferite de Ordonanța Guvernului nr. 27/1996 republicată, începând cu data de 18 septembrie 2023.

În cadrul facturilor, clienții vizați pot identifica reducerea de 50% din pretul energiei sub denumirea „Reducere OG 27/1996 – casnic Apuseni/Delta”, în cadrul tabelului care contine detaliile despre elementele facturate.

Reamintim că în județul Bihor beneficiază de 50% reducere la plata energiei electrice familiilor de pe raza UAT-urilor Nucet, Ștei, Vașcău, Budureasa, Bulz, Buntești, Cărpinet, Câmpani, Criștioru de Jos, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lunca, Pietroasa, Rieni și Tărcaia.

Am depus toate diligențele pentru ca legea să fie aplicată în sprijinul familiilor vulnerabile din Bihor. Este de datoria noastră, ca instituții, să lucrăm în beneficiul cetățenilor”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Cancelaria Prefectului                                                                                         Oradea, 29.09.2023

Județul Bihor