Comunicat de presă privind ședința de lucru cu reprezentanții școlilor de șoferi din Bihor

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Astăzi, 8 iulie, prefectul Dumitru Țiplea a participat la o ședință de lucru cu reprezentanții școlilor de șoferi din județ în vederea identificării de soluții pentru îmbunătățirea serviciilor de pregătire și de examinare pentru obținerea permisului auto.

La întălnire au fost prezenți reprezentanții Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Bihor, Autorității Rutiere Române – Agenția Teritorială Bihor, Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul Rutier, centrului comercial Era Shopping Park, Primăriei Municipiului Oradea, precum și ai școlilor de șoferi de la nivelul județului Bihor.

Discuțiile au demarat cu evaluarea organizării în punctul de întâlnire a candidaților pentru examenul la proba practică, care începând cu 16 mai a.c. a fost relocat din zona Sălii Sporturilor „Antonio Alexe“ în parcarea centrului comercial Era Shopping Park Oradea. Directorul Era Shopping Park a adresat instructorilor pentru categoriile C, D și E rugămintea de a crește gradul de atenție în manevrarea utilitarelor și remorcilor mari în parcarea centrului comercial și și-a oferit disponibilitatea de a răspunde prompt oricăror solicitări din partea școlilor de șoferi.

Principalele propuneri din partea școlilor de șoferi au vizat: standardizarea probei practice, stabilirea unor trasee dedicate susținerii examenelor auto, creșterea numărului de ore obligatorii alocate pregătirii practice și scurtarea intervalului din orele de vârf în care sunt interzise cursurile de pregătire practică și examenele.

“Organizăm anual aceste întâlniri pentru a identifica cele mai bune soluții de îmbunătățire a serviciilor pe care le oferim candidaților la examenele de permis auto. Deciziile pe care le adoptăm trebuie să răspundă majorității doleanțelor cetățenilor, atât participanților la trafic, cât și a celor care doresc să obțină un permis de conducere”, a declarat prefectul Dumitru Țiplea.

Cancelaria Prefectului                                                                               Oradea, 08.07.2022
Județul Bihor